RİZE / ÇAYELİ - Şehit Muhammet Ambar İmam Hatip Ortaokulu

Şbt

Öğrencilerimizle "Çayeli Belediyesi Kitap Günleri Etkinliği"ne katıldık. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Ock

Tüm öğretmen ve öğrencilerimize iyi tatiller...

Ock

Rize ili İmam Hatip Ortaokulları arasında yapılan Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması'nda okulumuz öğrencisi İbrahim Ambar 1.olarak Erzincan'da yapılacak bölge yarışmasına katılmaya hak kazanmıştır. Öğrencimizi ve onu yetiştiren öğretmenlerini tebrik ederiz.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi okulumuzda uygulanmaya başlanmıştır. Öğrencilerimizin gerçekleştireceği etkinliklerle proje hedeflerine ulaşılması amaçlanmıştır.

"DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ" panosu hazırlandı.

Ock

Okulumuzdaki spor salonunun bozuk olan zemininin onarımı için 2.aşama olarak zemin kaplama ve saha çizgileri işlemi yapıldı.

Ock

Okulumuzdaki spor salonunun bozuk olan zemininin onarımı için 1.aşama olarak şap uygulaması yapıldı. Zemin kaplama işlemi de kısa süe sonra tamamlanacaktır.

Ara

Çayeli şehit Muhammet Ambar İmam hatip Ortaokulu olarak ÇEDES kulübü hayırseverlik etkinliği kapsamında düzenlenen “Filistine Destek Kermesinde” başta Sayın Kaymakamımız Muhammet Fatih DEMİREL’e, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin ŞAHİN’e ,İlçe Emniyet Müdürümüz’e, Çayeli Belediye Başkanı Sayın İsmail Hakkı ÇİFTÇİ’ye yemekleriyle sofraları güzelleştiren kıymetli velilerimize, Filistin’e katkı olsun diye harçlıklarını çokça harcayan güzel kalpli öğrencilerimize , okulumuz çalışanlarına, Öğretmenlerimize yakın uzak demeden katkı sunan tüm destekçilerimize  sonsuz şükranlarımızı iletiyoruz. Müslüman Müslümanın kardeşidir diyor Türk milleti mazlumların yanında olmaya devam edecektir. Allah Gazze’de onurlu bir duruş sergileyen Gazze halkının yardımcısı olsun diyoruz.

Ara

Programlama dünyasını keşfetmek, ilk kod satırlarını yazmak ve bilgisayar bilimlerine merhaba demek için tüm dünya ile birlikte “Kodlama Saati”ne katıldık.

Ekm

5/A ve 8/C sınıfı velilerimizin katılımıyla okulumuzda gerçekleştirdiğimiz veli toplantılarımız tüm hızıyla devam ediyor.

Ekm

Cumhuriyetimiz 100. yılı etkinleri kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde yürütülen "Misafiriniz Var Projesi" etkinlikleri çerçevesinde Şehit Muhammet Ambar İmam Hatip Ortaokulu olarak ilk ziyaretimizi gerçekleştirdik.Ziyaretimize sınıf öğretmenimiz, rehber öğretmenimiz ve müdür yardımcımız eşlik etti.

Ekm

İlçe Kaymakamımız Sayın Muhammet Fatih DEMİREL ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin ŞAHİN okulumuzu ziyaret ettiler. İlçe Kaymakamımız öğretmenlerimizle bir araya geldi ve sohbet etti. Öğretmenlerimizin yeni eğitim öğretim yılında ki isteklerini dinledi. Daha sonra sınıflarında öğrencileri ziyaret eden ilçe kaymakamız, öğrencilerle sohbet etti ve birlikte spor salonunda futbol oynadı.

Ekm

"Dünya Afet Risklerinin Azaltılma Günü" dolayısıyla okulumuzda deprem tatbikatı düzenlendi. Sınıflarımızda afet bilinciyle ilgili görsel içerikler izlendi.

Kod Haftası Nedir?

AB Kod Haftası (Code Week), Ekim ayının içinde uygulanan, herkes için kodlama ve dijital okuryazarlığı eğlenceli ve ilgi çekici bir hale getirmeyi amaçlayan bir etkinliktir.

Amacı Nedir?

Kodlamayı öğrenmek, hızla değişen dünyayı ve teknolojinin nasıl çalıştığını anlamamıza, yeni fikirleri keşfetmemize, yenilikler için becerilerimizi ve yeteneklerimizi geliştirmemize yardımcı olur.

Kod haftasını kim düzenliyor?

Kodlama haftası Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmektedir.

2018 yılı itibariyle Avrupa Okul ağı ve Milli Eğitim Bakanlıkları arasındaki işbirliği ile yürütülme kararı alınmıştır.

Kod haftasına kimler katılabilir?

Kod haftası herkes için, herkes tarafından yapılabilir.

Çocuklar, öğrenciler, çıraklar, genç yetişkinler, yetişkinler, yöneticiler, aileler, öğretmenler, kütüphaneciler, girişimciler ve karar vericiler kodlama etkinliği düzenleyebilir ve kod haftasına katılabilir. Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından öğretmenler aktif olarak desteklenmektedir.

Kod Haftası 2023 Ana Teması "Cumhuriyetimizin 100. Yılı"

2023 yılı boyunca Bakanlığımıza bağlı tüm okul, kurum ve temsilciklerimizde düzenlenecek etkinliklerin Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir şekilde gerçekleştirilmesi hususunda çalışmalar başlatılmıştır. Bu çalışmalara eş zamanlı olarak Kod Haftası 2023 yılı teması "Cumhuriyetimizin 100. Yılı" olarak belirlenmiştir. Kod Haftası, 7-22 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olup okullar ve öğretmenler düzenleyecekleri kodlama etkinlikleri ile kodlama eğitiminin yaygınlaştırılmasına katkı sağlayacaktır.